Si totusi…

România este într-un moment de cădere liberă… Politica este una ca vai de ea, suntem conduşi spre pauperitate, legile sunt absurde şi haotice, toate sunt scumpe, preţurile cresc în continuare…  Mass-media promovează non-valorile, promovează prostia umană în gradul cel mai pur. Ştirile zilnice nu fac altceva decât să provoace repulsie şi  sentimente de angoasă, să provoace psihoze, să dezbine oamenii, să ucidă orice urmă de sentiment naţional…


De fapt, e şi normal. Un stat slab, sărac, cu guvernanţi care nu au idee pe ce lume trăiesc şi care îşi bazează voturile ce le asigură guvernarea, tocmai pe spatele celor care ţin ţara în picioare, cei ce doresc unitatea, un vice prim-ministru ungur care declară fără jenă că se cacă pe constituţie, un prim ministru marionetă pupincuristă, un preşedinte care nu are alt scop decât să o vândă şi pe mă-sa dacă asta îi aduce bani, şi putere, pentru asta distrugând orice i se opune, da, ăsta e viitorul stat român… Dar la partea cu maghiarii cum stăm… poi hai să clarificăm şi asta.

La o adică, maghiarii din România sunt paşnici, iubitori de români şi nu vor nimic altceva decât convieţuirea paşnică, nu? Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Ar fi prea frumos. Să încep cu ceea ce ne enervează.  Autonomia. Nu mai dau detalii în ceea ce o priveşte că sigur ştiţi despre ce e vorba. Aşadar autonomia Ţinutului Secuiesc… este ceea ce vor ei. Reprezentanţii UDMR (=Uniunea Democrată Maghiară din România)  şi PCM (=Partidul Civic Maghiar) au organizat anul trecut două adunări ale aleşilor locali din Secuime, primii la Miercurea Ciuc şi ceilalţi la Odorheiu Secuiesc. Cu acele ocazii, la Adunarea UDMR a fost adoptată o proclamaţie pentru Ţinutul Secuiesc şi un memorandum pentru statutul special de administraţie publică şi dezvoltare a Ţinutului Secuiesc, iar la Adunarea organizată de PCM şi CNS (Consiliului Naţional Secuiesc) la Odorheiu au fost adoptate hotărâri privind organizarea de referendumuri locale, simbolurile Ţinutului Secuiesc, instituţionalizarea Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc şi altele.

Aproximativ 300 de primari şi aleşi locali din Harghita, Covasna şi Mureş au participat, vineri, la cea de-a doua Adunare a Aleşilor Locali din Secuime, unde au votat ca limba maghiară să fie declarată oficială în această zonă şi ca 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni, să fie zi liberă.

“Cauza noastră e sfântă. Mă gândesc la acei oameni trimişi în administraţiile locale. Avem o responsabilitate, ne-am asumat o sarcină. Aici în administraţie putem crea bazele automiei. Doresc ca hotărârile adoptate aici să fie respectate. Vrem să construim viitorul Parlament Secuiesc”, a declarat vice preşedintele CNS, Ferenc Csaba. „În ceea ce priveşte oficializarea limbii maghiare, proiectul adoptat spune că limba maghiară este limba oficială în Ţinutul Secuiesc, având un statut identic cu limba oficială a statului, orice cetăţean cu domiciliul în Ţinutul Secuiesc are dreptul să folosească liber şi în aceleaşi condiţii ambele limbi, atât în scris, cât şi oral. De asemenea, Comisia Permanenta a Adunarii Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, împreună cu specialiştii autorităţilor publice, va stabili lista acelor funcţii publice care se pot ocupa numai de către persoane care cunosc ambele limbi. De asemenea, participanţii au mai votat ca ziua de 15 martie să fie declarată sărbătoare oficială cu caracter local şi să fie zi liberă, precum şi înaintarea către Parlamentul Europei a unui memorandum, prin care se cere numirea unui raportor european pentru această zonă.

În total, PCM şi CNS au 500 de aleşi locali în cele trei judeţe. Adunarea s-a încheiat cu intonarea imnurilor Ungariei şi al celui secuiesc.

Toate sună pe dos, ştiu, şi vă explic şi de ce. Una la mână, nici nu au voie sa facă aşa ceva conform Constituţiei, şi aici vin cu exemple:

Articolul 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Articolul 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum.
(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Articolul 3
(1) Teritoriul României este inalienabil.
(2) Frontierele ţării sunt consfiinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.
(3) Teritoriul este organizat, sub aspect adminstrativ, în comune, oraşe şi judeţe. în condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

Articolul 6
(1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.
(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

Articolul 13
În România, limba oficială este limba română.


„Deputatul PDL Daniel Buda apreciază că Marko Bela ar trebui să îşi dea demisia de onoare din Parlamentul României în semn de respect faţă de românii din Transilvania. Într-o societate democratică este inadmisibil să avem politicieni care să profite de poziţia lor de parlamentari şi să iniţieze proiecte de lege care să înfrângă dispoziţiile constituţionale privitoare la caracterul unitar şi indivizibil al statului,” spun unele ziare.

Astea fiind spuse… mai ţin să amintesc şi de vorbele „preferatului” meu cu gură spartă Marko Bela:  „Ne doare Trianonul şi ne doare 1918. (aşa şi meritaţi) După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie. Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi, deşi o respectăm.”(cum aţi respectat-o la Cluj, sărind cu steagurile din biserică şi urlând Trianon?)

„Eu cred că trebuie să fie declasificate acele dosare care se referă la zilele de 19-20 martie din Târgu-Mureş şi, în general, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce s-a încercat prin instigarea unora în zilele acestea. Aşa cum avem dreptul să ştim ce s-a întâmplat în decembrie 1989, fiindcă, de fapt, ne privesc pe noi toţi acele evenimente, la fel avem dreptul să ştim ce s-a întâmplat în martie 1990, la Târgu-Mureş”, a mai spus preşedintele UDMR, citat de Mediafax.

El a declarat că, în zilele de 19-20 martie 1990, în Târgu-Mureş a existat un conflict sângeros între cele două comunităţi, română şi maghiară, “nu în mod spontan, ci la instigarea unora”, respectiv a unor “persoane care au făcut parte din vechea nomenclatură de dinainte de 1989 şi care au avut interesul de a menţine în continuare o tensiune şi de a împinge, eventual, într-un conflict cele două comunităţi”.

Mah… fraţilor… ştiu că Transilvania a fost pământ al marelui Imperiu Austro-Ungar, căcat, poveşti, ăsta e trecutul, get over it, au trecut cinci generaţii de atunci…

Cu tot respectul, încep să cred că aici nu e vorba de Ungaria voastră iubită. Aici e vorba de voi, maghiarii şovini din Transilvania, care nu vă puteţi obişnui cu ideea că ungurii voştrii nu dau un muc pe voi, că România v-a crescut aşa cum a putut ea mai bine. Nu vă place că România e aşa şi pe dincolo… că tutunul nu este considerat aliment şi că românii îşi cam bat joc de voi că nu ştiţi să vorbiţi româneşte ca lumea nici la 60 de ani. Unii români vă urăsc, dragii mei, vă urăsc din tot sufletul pentru ceea ce sunteţi, şi vă vor cât mai repede pe propriile plaiuri, şi asta pentru că pe acest pământ aţi facut suficient rău, şi mai aveţi tupeu să mai cereţi si autonomie, unei ţări care nu vă datorează nimic.

Să nu credeţi că am uitat că acum 130 de ani noi eram „toleraţi” pe propriul nostru pământ, pentru care luptasem sute de ani să-l stăpânim. Pe care locuisem sute de ani până să veniţi voi, marele popor migrator de opincari fără ţară, şi să încercaţi să ne daţi nouă lecţii de catolicism la zece ani după ce v-aţi creştinat…? pf… as zice ca sunteţi nişte fosile fără conştiinţă. Nu mai menţionez de masacrele pe care ungurii le-au comis pe la noi, că imi pierii cheful de a scrie de ei. Am sa revin cu asta mâine.


Aş termina cu o glumiţă… cu toate ca azi e 15 martie ziua maghiarilor-ungurilor tot acolo… care îmi place la nebunie:
Searching for hungarian history…

File not found!

~ de Aleeda pe martie 15, 2010.

7 răspunsuri to “Si totusi…”

 1. iti doresc un dulce „sugi pula”….esti o proasta habar nu ai de anumite lucruri

  • Iti doresc… „draga” asa cum te numesti tu singura, sa inveti lb. romana, si apoi sa vezi ca „un dulce” te tradeaza ca nu ai etnie romana, deoarece este o injuratura ( dupa calculele mele, o injuratura/doua injuraturi e la feminin ), si nu se pun 4 puncte ci 3. Gramatica asta ne omoara si pe noi romanii, d-apoi pe voi… saracii oameni fara tara 😀 dulcegariile sa ti le pastrezi rogu-te pentru tine cand te privesti in oglinda, ca te compatimesc ca tu esti cea care nu stie nimic 😀

   Imi veni si o vorba in minte : Maghiaru de la cap se impute… te-ai simtit daca ai raspuns asa 😀

 2. Draga o proasta , ai facut o afirmatie , dar argumentele unde sunt ?
  Fara argumente , raspunsul tau are valoarea zero barat. Asadar , asteptam …

 3. amu ungur bula şi a tras mai nou geografia şi istoria ROMÂNIEI în limba lui fără de ţară… să urmeze şi o enclavă ceva??? abia apuc c aşa în sfârşit nu mai vin curvele din pustă să şi bată joc de 1 decembrie românesc niciodată fiindcă mergem să repopulăm Harghita şi Covasna
  nu înţeleg cum de îi îngăduie Dumnezeu pe pământ, pesemne sunt atât de blestemaţi încât nici EL nu se mai apropie de ei…

  • :)) mda… Doamne… vino Doamne… sa vezi ce-a mai ramas… din oameni

   • ştii ăia care trădează neamul românesc nici măcar oameni nu merită să le spui iar celor care mijlocesc această trădare bastarzi le este numele şi pomenirea n veci

   • 😉 stim noi prea multe :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: