Femei vs. barbati

Femeile vorbesc mult mai mult, mult mai repede si cunosc mai multe cuvinte. Creierul masculin este mai mare, iar cel al femeii mai oxigenat,dar testele de inteligenta au rezultate similare pentru ambele sexe. Totusi… suntem incredibil de diferiti.

Femeile folosesc in medie 25 000 de cuvinte pe zi, vorbesc mult mai rapid, cauta aprobarea in timpul conversatiei (ab)uzeaza mai des partea dreapta a creierului si isi fac mai multe probleme.

Barbatii folosesc in mdie 12 000 de cuvinte zilnic, vorbesc mai rar, fac numeroase pauze in vorbire, fac uz de partea stanga a creierului, sunt mai certareti si sunt centrati pe rezolvarea problemelor si pe confruntarea directa.

Suntem diferiti atat din punct de vedere anatomic cat si din punct de vedere psihologic. Reactionam diferit, percepem diferit, gandim oarecum diferit si cu toate acestea in final ajungem sa ne intelegem… de cele mai multe ori. 😀

Cel mai adesea, certurile intre sexe au drept numitor comun sensibilitatea acuta a partii feminine. Capacitatea extraordinara de empatie a femeilor este demna de admirat. Daca pasesc intr-o incapere plina de femei, ele iti pot spune imediat care dintre ele este suparata, care a fost parasita, care este plictisita. Se bazeaza foarte mult pe emotii si par a avea mai multa compasiune. Toate acestea se datoreaza, probabil, faptului ca ele sunt programate sa fie mame.

Aceasta capacitate intuitiva are, totusi, numeroase parti proaste. Fiind mult mai sensibile, ele vor diseca orice actiune, vor incerca sa afle ce e in spatele unui anumit comportament. Intr-o relatie sentimentala, femeia nu va judeca niciodata partenerul dupa vorbe, dupa fapte, ci va incerca sa afle ceea ce se afla in spatele lor, chiar daca nu este nimic ascuns.
Mie mi s-a parut intotdeauna ciudat de fascinant modul in care o femeie se poate razgandi… In cazul sexului frumos, schimbarile de plan sau de atitudine, sunt ceva normal. Aceasta nehotarare aparenta se datoreaza faptului ca femeile isi bazeaza actiunile pe sentimente. Au altfel de tehnica, in ceea ce priveste mediul. Daca ea simte ca un lucru este bun in clipa aceasta si in clipa urmatoare nu mai simte la fel, se va razgandi. Daca un gest inchipuit sau mai putin inchipuit o face sa se simta mai putin confortabil, isi va schimba optiunea.

Aceste diferente pot fi trecute usor, daca nu ne asteptam ca femeia sa gandeasca si sa se comporte la fel ca barbatii. Nu este vorba ca am fi locuitori a doua planete diferite, nu traim in doua universuri diferite, dar avem experiente diferite de viata, am fost tratati diferit de mici copii, am fost educati sa fim diferiti si trebuie sa respectam acest fapt.

~ de Aleeda pe februarie 2, 2009.

3 răspunsuri to “Femei vs. barbati”

  1. Interesant articol…si daca in cazul altor articole am observat o usoara deviatie de la obiectivitate din partea autoarei (poate explicabila) de data asta nu mai este aceeasi situatie. Reiese astfel o expunere a unor lucruri mai statornice decat curuptibilitatea politicienilor patriei care, fie vorba intre noi, e un element atemporal din pacate si spun asta fara a generaliza…
    Desigur, sunt o sumedenie de caracteristici comportamentale intalnite la unul dintre sexe care par de neinteles de catre membrii celuilalt gen…De asemenea, sunt frecvente momentele in care fiecare dintre noi simtim nevoia sa discutam cu cineva care cel putin vorbeste aceeasi limba si astfel alegem un interlocutor de acelasi sex (preferabil unul care nu-i „inversabil”). Aceasta alegere este foarte normala chiar daca uneori (de obicei intre partenerii dintr-o relatie) se isca conflicte din cauza acestui fapt.
    Asadar…n-are absolut nici un rost sa cautam nod in papura si sa ne credem oropsiţi din cauza neinţelegerii anumitor comportamente ale sexului opus…acestea au existat de cand exista barbatul si femeia si suntem datori sa incercam sa le rezolvam…in caz ca nu preferam sa facem „casa de piatra” cu vreun confrate de acelasi sex…
    P.S.: Sper sa nu citeasca acest comentariu vreun individ din categoria lui Elton John si sa ma trezesc subit cu propuneri nedorite…

  2. hm. da. va razganditi in momentele cele mai nepotrivite. din pacate, nu putem schimba asta. life goes on..

  3. ai dreptate Tibi.. e incredibil cum pot sa se razgandeasca femeile, nu doar in momente nepotrivite.. ci fac curbe de 180 intr-o clipa.. si cand ai senzatia ca si-a gasit drumul, iar se razgandeste =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: