Masoneria conduce…

Nu exista o istorie a francmasoneriei. Nici adevaruri incontestabile. Francmasoneria reprezinta unul dintre putinele subiecte despre care se stie totul… si nu se stie nimic. Exista atat de multe versiuni, atat multe opinii, incat ratacirea prin “certitudini” este inevitabila. Tocmai de aceea atractia este atat de mare. Si totusi, exista o regula. Cu cat vei stii mai mult, cu atat vei avea mai multe intrebari.

Nici macar inceputurile francmasoneriei nu sunt bine stabilite. Pot incepe prin a spune ca exista in lume aproximativ 5 milioane de francmasoni (pe putin) si doar 750.000, conform unor statistici. De fapt, exista mai multe Loji. Lojile francmasonice, unele recunoscute, altele mai putin, altele deloc au ritualuri si reguli care difera de la o nationalitate la alta sau in funtie de apartenenta. De aceea, primul adevar: cate loji… atatea teorii.

Istoria a inceput…

…conform unor surse, in Egiptul antic. Atunci a luat nastere prima Mare Fratie a Mesterilor. Trebuie retinut ca termenul de francmason inseamna in sens restrans zidar liber si intr-un sens mai larg: arhitect, detinator al unui set de reguli si rigori exclusiviste si sacre. Sunt voci care sustin ca Piramidele si Templele Mortuare ale faraonilor egipteni au fost construite dupa regulile sacre ale primilor francmasoni. De fapt, francmasoneria era o fratie a zidarilor si arhitectilor egipteni, a aristocratiei si, dupa unele surse, a preotimii care detinea secretele inaltarii unor edificii dupa regulile nescrise dar sacre ale Universului. Probabil s-au adunat si din alte colturi ale lumii, ajungand sa se inmulteasca, unii chiar sa formeze o astfel de fratie la ei in tara… Aceasta Mare Fratie avea de fapt datoria de a construi edificii care sa se afle intr-un echilibru perfect cu lumea exterioara, cu Dumnezeu. Orice cladire construita prost, fara a respecta regulile sacre, era considerata aproape “o ofensa” adusa Universului. Cert este insa ca originile francmasoneriei sunt total necunoscute chiar si membrilor ei. Un mare secret? Un mister neelucidat, pierdut iremediabil? Putem spune doar ca Walter Leslie Vilmshurs, un mason important al secolului trecut a facut urmatoarea afirmatie: “Adevarata istorie secreta a aparitiei masoneriei nu a fost facuta publica nici macar in randurile organizatiei”.

Nici “izvoarele” masoneriei nu au fost elucidate cum nu au fost dezlegate inca nici misterele sau secretele pe care, se spune, masoneria le protejeaza. Astfel, exista voci care au spus ca francmasoneria se trage din Ordinul cavaleriolor Templieri sau ca masonii sunt cei care detin secretul genezei, giulgiul lui Hristos sau unele scrieri biblice inca nepublicate.

Francmasoneria se transforma din speculativa in operativa in secolul al XVIII-lea cand in Anglia ia nastere prima Mare Loja Unita. 1717 este anul in care se concep noile sau vechile, primele dar nu ultimele ritualuri si reguli masonice. In acelasi secol iau nastere Loji in Franta, Scotia sau Germania. La inceputul acestui mileniu se stie ca exista un numar foarte mare de astfel de Loji, unele aflate sub auspiciul Marii Loji londoneze, altele independente si nerecunoscute. Unele compuse doar din femei… dar nerecunoscute pe plan masonic-international.

Interzis femeilor!

Una dintre regulile de baza ale francmasoneriei interzice cu desavarsire accesul femeilor in “breasla”. Motivul este unul… discutabil din punct de vedere profan. Conform credintelor masonice femeia este singurul element care ar putea perturba Fratia. Din acest punct de vedere credinta masonica este cu desavarsire diferita de cea a unor religii care pozitioneaza femeile pe o scara oarecum inferioara. Din contra, francmasoneria recunoaste puterea sexului frumos, dar ii refuza accesul tocmai datorita potentialului rol de “mar al discordiei”. Si asta deoarece baza francmasoneriei, coloana vertebrala a acestei societati secrete si discrete este tocmai fraternitatea intre membrii.

~ de Aleeda pe ianuarie 26, 2009.

3 răspunsuri to “Masoneria conduce…”

  1. intr-adevar sunt atat de multe variante despre acest subiect incat tot omul este ametit. Unele variante sunt chiar lansate de ei pentru dezinformare. Parerea mea este ca varianta Bisericii Ortodoxe este cea mai plauzibila si nu pentru ca sunt roman si ortodox ci pentru ca are logica.

  2. Mda.., aici nu e spus despre satanismul religiei lor..
    Ai uitat sa spui ca tot sistemul monetar international e controlat de ei, toti presedintii SUA, innafara de Kennedy care a fost asasinat cind a spus ca nu vor fi organizatii secrete, si care a fost asasinat de ei au fost masoni, toate rasboaiele sunt conduse di umbra, e.t.c.

    Sunt deacord cu Ovidjus, Biserica Ortodoxa are dreptate

  3. loja din bucuresti se afla langa pompieri din gara obor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: