Recorduri in Guinness World

Cea mai veche capitala

Cea mai veche capitala este cunoscuta sub numele de Damasc. Aceasta a fost locuita fara intrerupere din 2500 a.Chr. In 1998 Damasc avea si un milion jumate de locuitori.

Cea mai putin populata tara

Vatican, tara cea mai mica din lume, este si cea mai slab populata, avand 900 de locuitori in 2001. Situata la Roma, Vaticanul cuprinde Biserica Sf. Petru, Piata Sf. Petru si Gradinile Vaticanului.

Cea mai raspandita marca internationala

Conform unui studiu publicat de AC Nielsen, cea mai raspandita marca internationala, ca vanzari, este Coca-Cola, care in 2002 a avut vanzari de 19 miliarde $ in peste 200 de tari.

Temperatura minima de supravietuire

Persoana cu cea mai scazuta temperatura corporala certificata este Karlee Kosolofski (Canada). Ea avea o temperatura rectala de 14,2 grade C la 23 februarie 1994, dupa ce a fost incuiata afara din greseala, ( asta s-o creada ei)  pe un ger de -22 grade C. In ciuda degeraturilor grave care au dus la amputarea unui picior, s-a refacut complet.

Cele mai multe operatii

Din 22 iulie 1954 pana  la sfarsitul anului 1994, Charles Jensen (SUA) a suportat 970 de operatii pentru extirparea unor tumori. (Mult chef de viata trebuie sa mai aiba pentru a avea atata rabdare).

Cea mai lunga supravietuire fara mancare si apa

Andreas Mihaevecz (Austria) in varsta de 18 ani, a supravietui 18 zile fara mancare si apa. El a fost inchis si uitat intr-o sectie de politie intr-o celula de detentie dintr-o cladire guvernamentala din Hochst, la 1 aprilie 1979. La 18 aprilie a fost gasit la un pas de moarte. (Buei nasol mah… de-abea ai implinit 18 ani si deja faci nasoale… Macar i-ai dat in judecata? )

Record de viteza cu ochii legati

Mike Newman (Marea Britanie) a inregistrat 300 de km/h intr-un Jaguar XJR, pe 13 august 2003. la Elvington Airfield. (Scutecul plin nu se mai mentioneaza 😀 )

Cel mai lung maraton de cantat la tobe

In 8-10 septembrie 2003, Allister Brown a cantat la tobe 58 de ore si 17 minute la scoala de muzica Lisburn, Irlanda de Nord. (Nu vrem sa stim cum si-a baut cafeaua in dimineata urmatoare, sau macar daca a reusit sa isi duca mana la WC unde trebuie).

Tara fata de care si-au castigat independeta cele mai multe state

Un total de 62 de tari si-au castigat independenta fata de Marea Britanie.

Cea mai mare descendenta

Sultanul Abou al-Hassan (sec al XIV-lea) a avut 1.862 de copii. (Si cate neveste? Sau se stia reteta Viagra oare? Oricum domnu’ Sultan toata stima!)

Cele mai in varsta femei care au avut copii

Adriana Iliescu (Romania) 2005, fertilizata artificial, in varsta de 67 de ani a nascut 2 copii din care  supravietuit numai fetita. Mahapatra (India) in varsta de 63 de ani si 9 luni a nascut un baietel. ( Cu aceasta ocazie nu ma trebuie sa asteptati sa aveti nepotei, vi se poate spune direct bunica :)) )

Cea mai tanara femeie care a avut un copil

In general varsta de  12 ani este cea mai frecventa. Lina Medina (nascuta in 1933, Peru) a avut menstruatie la 3 ani si jumatate si a adus pe lume un bebelus la 5 ani si jumatate. (Acuma cine a facut asta posibil chiar nu vrem sa stim, ar trebui sa ai o imaginatie bolnava sa vrei sa stii cum s-a intamplat, de cine, si cum a reusit 😀 )

~ de Aleeda pe ianuarie 4, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: