Femei ucigase III

Doamna Criminala

S-a nascut intr-un mic sat din Anglia, ducand o viata nu tocmai fericita, caci parintii ei, nu aveau inca 20 de ani cand s-au casatorit si au adus-o pe lume. Tatal sau era un miner, fanatic religios, si care o pedepsea aspru cand aceasta facea cate o boacana. Cand Mary Ann avea 9 ani, acesta moare intr-un accident de mina. Mama ei s-a recasatorit, si Ann nu il prea place pe tatal sau vitreg, insa isi da seama ca mama s-a nu a avut de ales, data fiind viata grea si saraca pe care o duceau.

Mary Ann Robson, sau Mary Ann Ward, sau Mary Ann Mowbray,  sau Mary Ann Cotton, aceeasi doamna a schimbat pe rand sotii si, evident numele de familie. Notorietatea sa este astazi, raspandita in toate colturile lumii, fiind prima femeie criminala din Marea Britanie. Pana si copii au scos o rima nu tocmai „amuzanta” cum spuneam  noi „pe o bara se caca o cioara”, ei spun: „Mary Ann Cotton e moarta si putrezeste/Sta intinsa pe pat/Cu ochii larg deschisi.”

S-a casatorit cu William Mowbray, cu care a avut 5 copii, dupa moartea acestora, cu inginerul George Ward, in acelasi timp avand o relatie cu Joseph Nattrass, apoi cu James Robinson, apoi cu Frederick Cotton, tehnica fiind mereu aceeasi: Mary Ann trecea totul pe numele ei, si apoi isi omora sotii, copiii si alte rude pentru a incasa banii de pe urma asigurarii acestora. Desi nu si-a recunoscut niciodata faptele, Mary Ann Cotton a fost executata, pe 24 martie 1873, prin spanzurare.

~ de Aleeda pe decembrie 23, 2008.

Un răspuns to “Femei ucigase III”

  1. Interesant, dat nu vrei sa adaugi putin umor siteului tau :P? O pozap haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
    Daca da, da click pe numele meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: