Femei ucigase I

Numarul 1 in lume: Elisabeta Bathory

Ucigasul cu cele mai multe crime, nu este, surprinzator, un barbat, ci o femeie. Bundy si Chikatilo, la un loc, nu sunt decat „mici copii” pe langa „monstrul national al Ungariei” contesa Elisabeta Bathory (1560), careia i s-au atribuit nu mai mult de 650 de crime, fiind cunoscute 612 cazuri de tortura si crima.

Familia Bathory, se numara printre cele mai influente si respectate familii de nobili, din Ungaria. Nepoata lui Stefan Bathory, Elisabeta a fost promisa inca de la 10 ani, lui Ferencz Nasasdy, cu care s-a casatorit la varsta de 15 ani.

Ciudat, dar printre victimele sale nu s-au numarat barbati, ci doar fete tinere, in mare parte nici macar nu erau trecute peste 12-13 ani. Barbatii erau obligati sa umileasca tinerele,  sub ochii contesei, care le obliga sa umble goale si sa faca sex cu acestia. Cruzimea contesei nu se opreste aici, ea servind cadavrele tinerelor la soldatii de la curte, care habar nu aveau ca manaca carne de om.

Contesa mai avea un crez… pe cat de dezgustator, pe atat de sadic, si anume credea ca daca se spala cu sangele cald al victimelor, probabil virgine, isi va pastra frumusetea. Astfel ea a inventat un instrument de torutura care a ramas in istorie sub denumirea de „iron maiden” , un fel de cilindru-cosciug pe  ale carei margini interioare se aflau multi tepi, care se strangeau in jurul fetei, ai carei ochi erau scosi inainte. Ea se aseza sub acest cilindru asteptand sangele victimei… si totodata moartea acesteia. In 1610, datorita exceselor, contesa Elisabeta a fost acuzata de uciderea tinerelor, si inchisa intr-un turn fara lumina din propriul castel pana la moartea sa, patru ani mai tarziu. Datorita pozitiei sale sociale, contesa Báthory a putut evita judecata şi executia.

~ de Aleeda pe decembrie 22, 2008.

5 răspunsuri to “Femei ucigase I”

  1. nebuna femeie nu gluma

  2. eeeeeee…o asa femeie sa tot ai(de partea cealalta a pamantului)…..

  3. cu asha femeie departe nu ajungi…….:D

  4. Tocmai am vazut un film pe aceasta tema in cadrul TIFF-ului… Twisted woman, ce mai? Oricum, vroiam sa-ti spun, dand accidental de acest blog…well…m-am indragostit de el!:) Si am devorat totul pe nerasuflate. Si e sesiune, for god’s sake!:D Mersi mult, you made my day- unele postari sunt la fix pentru cultura generala a oricui, iar altele pur si simplu iti dau de gandit…Fain!

  5. Multumesc Elena, promit sa revin cu articole interesante din nou. Am avut o perioada mai ocupata si nu am avut timp.Dar am sa imi fac. Sa ne auzim 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: