Acesti nebuni care conduc lumea

Franc-Masoneria nu poate fi definita in cateva propozitii, nimeni n-ar putea spune cu precizie cand a luat nastere Masoneria. Ceea ce este sigur insa, este ca se pastreaza inca din Antichitate si ca nu a purtat intotdeauna numele de Masonerie.

Ar fi aiurea sa spun ca este o organizatie secreta cand toata lumea stie despre ea, insa ea are scopuri secrete, care ne afecteaza constient, sau subconstient, iar pe unii din noi tare ne mai arde sa stim despre ce e vorba. Sa recunoastem… Daca nu am fi curiosi nu ne-am mai bate capul sa facem afirmatii despre ei.

Franc-Masonii sunt initiatii care au construit istoria moderna si fauresc istoria contemporana a planetei, indiferent ca vrem, sau nu sa credem. Multe state moderne sunt rodul creieraselor lor „malefice” : Statele Unite ale Americii, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, chiar si Romania.

Principalele evenimente istorice ale planetei -revolutiile- de orice fel, sunt rodul Franc-Masoneriei:

In lume:

a) Declaratia de Independenta a S.U.A. , revolutia din Franta (1789) , Europa(1848-1849) , si Rusia (1917), Unificarea Italiei in sec XIX, Intemeierea Ligii Natiunilor (intre cele 2 razboaie),  chiar si comunismul este un experiment masonic… etc.

In Romania:

b) Unirea Principatelor Romane (1859) , aducerea regelui Carol I de Hohenzollern in Romania (1866), Obtinerea Independentei Romaniei in urma participarii la razboiul din 1877 impotriva imperiului otoman, etc.

Nu exista stat pe planeta care sa nu aiba o Masonerie bine organizata, sub o suzeranitate ( sau chiar mai multe). Masoneria este o poveste in care oamenii isi fac in principiu afaceri, si isi discuta teritoriile. S.U.A. cel mai puternic stat al planetei in prezent, pe plan militar si economic, poseda in total peste 6 milioane de frati masoni si sediul Lojii Mama a Lumii. Cel mai mic stat al planetei, chiar si insulele locuite poseda cel putin un centru masonic.O problema cu care cred ca se confrunta e dominatia… cred ca mereu vor vrea sa fie unii desupra celorlalti.La o adica, tot oameni cu defecte sunt si ei. Puterea economica si militara impun si determina puterea masonica. De unde si lupta dintre ei.

„Franc-Masoneria este aidoma pasarii Phoenix, mai mult decat atat, se adapteaza permanent la obiectivitatea Istoriei in desfasurarea ei si a Lumii in evolutia ei.”

Mai pe scurt ei sunt oamenii bogati, pe care noi ii invidiem cand le privim masinile de mii de euro, sau vilele supra-dotate… si domeniile acelea prin care te poti rataci…Ei sunt cei care stiu prea multe si care ne fac curiosi… de cum decurg cu adevarat lucrurile.

Eu una ma gandesc ca le datoram cate ceva… indiferent de rautatea pe care o pot provoca, sa fim seriosi…sunt cei mai buni, cei care intra acolo isi pun creierasele la treaba si punct. Sunt oportunistii care mulg tot ce pot, si pentru asta nu trebuie condamnati deoarece li se permite. Ajungem si la partea la care ne intrebam: cum reusesc? Oare ii admir sau ii invidiez? Greu de spus.

~ de Aleeda pe decembrie 7, 2008.

8 răspunsuri to “Acesti nebuni care conduc lumea”

 1. pai nu prea avem noi ce face decat sa ne adaptam constiincios sistemului :*

 2. relativ..nu consider ca trebuie sa ne supunem la 200 de dobitoci cu bani majoritate.
  Fiecare om trebuie sa fie liber, sa poata sa face ce isi doreste..dar din cauza acestora, nu se poate. Ai asa zisa criza de acum…tot pe ei ii face bogati si restul de 99% muncesc tot pentru ei.
  deci fuck masonii!!!

 3. Eu trag o singura concluzie din articol: se prezinta doar jumatatea plina a paharului, deci 1 fata. Daca vrem sa o vedem pe cealalta putem sa ne uitam in urma si sa vedem ca Masoneria a facut si lucruri bune: Revolutia de la 1848 si unirea principatelor Romane, sau ceea ce azi se numeste Declaratia Drepturilor Omului, sau marea revolutie franceza. Chiar si revolutia Bolsevica are radacini masonice. Prin urmare eu cred ca masonerie nu este o organizatie care actioneaza bine sau rau ci doar actioneaza in directia intereselor de moment si mai putin in contextul unei doctrine planetare de dominatie a lumii.

  Desigur ca idea marii conspiratii are multi admiratori, dar nu asta este realitatea lumii in care traim. Daca am vrea sa punem pe spatele masoneriei tot raul de pe lume asta am putea sa o facem oricum si fara reprosuri ca doar nu ii nimeni sa ne dea in cap, dar… totusi.. sa ne uitam la dovezi si sa vedem ca de la Tomas Jeferson pina la politica lui Bush & Petroleum Co. este distanta mare si nu are nimic in comun. De asemenea masoneria nu are mare lucru de impartit cu statele arabe care fac politica energetica de azi.

 4. Oricum poate se vrea a fi acea contragreutare care sa echilibreze balanta. Ei le conduc pe cele bune, dar si pe cele rele.

 5. Degeaba se plange toata lumea de masonerie… nu vom afla niciodata care este scopul lor suprem.
  Ei actioneaza intotdeauna in functie de echilibrul fortelor in acel moment si asta face ca actiunile lor sa para oarecum voalate in timp.

 6. Interesanta prezentare a masoneriei…nu foarte agresiva dar totusi patrunzatoare. De multe ori e mult mai usor de analizat cand nu ai decat niste date neclare (asa cum sunt cele despre masonerie) tocmai pentru ca nu sunt multe elemente de luat in calcul. Asa cum se intampla cu majoritatea subiectelor tabu si legat de masonerie sunt atat pareri pro cat si pareri contra insa data fiind amploarea organizatiei dar mai ales secretomania extrema (chiar daca uneori avem impresia ca suntem lasati sa vedem in inima ei) concluziile pe care le tragem sunt adeseori doar aspecte minore si poate deformate ale realitatii din cadrul masoneriei.
  Oricum, este de apreciat aceasta organizatie datorita faptului ca a dainuit atatea veacuri de-a lungul istoriei (cu bune si cu rele ce-i drept) dar la urma-urmei…nimic nu e perfect in lumea asta asa ca n-avem de ce sa ne asteptam la perfectiune nici din partea masoneriei.
  Cine stie…poate suntem toti guvernati de acest teribil „organism global” sau poate suntem doar paranoici dand vina pe el pentru toate evenimentele cruciale din decursul istoriei. Singurul lucru sigur e ca momentan suntem prea mici ca sa putem sa ii patrundem catusi de putin tainele iar termenul „momentan” l-am folosit pentru a pastra o licarire de speranta curiozitatii noastre native…

 7. O specie atat de raspandita fara un lider mondial ar insemna haos si autodistrugere. Vrem sau nu vrem lor le datoram supravietuirea.

 8. :d si distrugerea si tot :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: